Intranet
Imatge home facultat
Membres del IBB investiguen el diagnňstic precoç del Parkinson
dimecres, 09 juliol de 2014

Els investigadors del Grup de Recerca de Plegament de Proteïnes i Malalties Conformacionals de l’Institut de Biotecnologia i de Biomedicina formen part del projecte europeu Neuromed, per desenvolupar molècules i detectar biomarcadors d’aquesta patologia abans que els signes de neurodegeneració siguin evidents.

NeuromedG_1.jpg


 

Llegir-ho tot...
 
Premi pel Celifast - projecte amb participació de l’IBB
dilluns, 02 desembre de 2013
photo.jpg

 L'equip, format pels investigadors María Isabel Pividori, Ona Illa i Jean-Didier Maréchal del Departament de Química,  i Jofre Ferrer de l’IBB han obtingut el segon lloc dins del Programa de Generació d'Idees del PRUAB.

El projecte Celifast, guardonat amb 1500€, descriu el desenvolupament d'un biosensor per al diagnòstic ràpid de la malaltia celíaca a partir d'una gota de sang. La tecnologia en la que es basa el dispositiu ja ha estat provada amb mostres clíniques i ha demostrat una sensibilitat del 100%. El seu gran avantatge és que ofereix resultats a temps real, presentant-se així com una alternativa ràpida i menys invasiva que les actuals proves d'intolerància al gluten. S'espera que la immediatesa del diagnòstic tingui un impacte particularment positiu pels més petits, ja que ajudaria a reduir el risc de possibles complicacions futures.


Mes informació: http://www.uab.es/servlet/Satellite/noticies-1243492979640.html
 
Tres Investigadors de l’IBB reben ajudes de la Marató TV3
dilluns, 18 novembre de 2013
marato1.jpg

El dimarts 13 de Novembre,  en una cerimònia al PRBB, la Marató de TV3 va donar més d'11 milions d’euros a 42 projectes de recerca en càncer, 19 dels quals són individuals i 23 de coordinats entre dos o tres centres de recerca. Es tracta de la major inversió en recerca i del major número de projectes finançats en una convocatòria en els 21 anys de la Marató TV3. Tres dels projectes que seran finançats  durant els propers tres anys (un individual i dos coordinats), són d’investigadors de l’IBB.


Llegir-ho tot...
 
Mapa del web Sobre el web Contactar

IBB - Campus Universitari - 08193 Bellaterra - Cerdanyola del Vallčs - Barcelona
Tel. 93 581 1233 / 93 581 3582

2008 Universitat Autňnoma de Barcelona - Tots els drets reservats