Intranet
Imatge home facultat
El programa For Women in Science premia a Laura Masgrau
dilluns, 28 setembre de 2015

La Dra. Laura Masgrau, investigadora i subdirectora de l’Institut de Biotecnologia i de Biomedicina (IBB) de la Universitat Autònoma de Barcelona, rep enguany una de les cinc borses d’investigació que es donen a Espanya dins del programa l’Oréal-UNESCO For women in science.

La borsa, de 15.000 euros, és un reconeixement a la trajectòria científica d’investigadores menors de 40 anys a qui ajuda finançant un projecte de recerca durant un any. L’entrega de les borses va tenir lloc el passat dimecres 23 de setembre a la seu central del CSIC (Madrid), en un acte en el què també es va presentar el manifest Cambiar las cifras, sota el lema “El mundo necesita ciencia, la ciencia necesita mujeres”. 

La Laura Masgrau treballa en l’àmbit de la Química Computacional i la Modelització Molecular. La seva recerca busca comprendre com funcionen els enzims i utilitzar aquest coneixement per guiar vies de modificació de la seva activitat (inhibició, biocatàlisi...). En els darrers anys, la Dra. Masgrau ha dirigit, dins del grup de Biologia Molecular Teòrica de l’IBB liderat pel Prof. Josep M. Lluch, una línia de recerca sobre els enzims responsables de la biosíntesis dels sucres complexes (glicoconjugats). És dins d’aquesta temàtica que neix el projecte presentat a la convocatòria l’Oréal-UNESCO. S’ explorarà la possibilitat d’inhibir l’acció de l’enzim ST6Gal-I, que s’ha relacionat amb la capacitat de generar metàstasis en càncer colorectal, com a via terapèutica complementària per disminuir l’alta taxa de recaigudes en aquest tipus de càncer. La idea és combinar el disseny computacional d’inhibidors amb l’ús de nanopartícules específiques per les cèl·lules diana, fet que ajudaria a reduir els possibles efectes secundaris. En aquesta segona part de projecte, la Dra. Masgrau compta amb l’ajuda i l’experiència en nanopartícules de dos grups de l’IBB: Immunologia Evolutiva i Nanobiotecnologia, liderats per la Dra. Nerea Roher i el Prof. Antoni Villaverde, respectivament.

 

    

 
Facebook de l'Institut de Biotecnologia i de Biomedicina
divendres, 30 gener de 2015
Us convidem a que visiteu la nostra pàgina de facebook on trobareu informacions relacionades amb l'institut i notícies interessants.


descarga.png


https://www.facebook.com/pages/Institut-de-Biotecnologia-i-d
e-Biomedicina/925369820828703 
La Maratˇ de TV3 financia un projecte liderat des de l'IBB
dilluns, 03 novembre de 2014
A l'edició sobre malalties neurodegeneratives de La Marató de TV3 ha finançat un projecte liderat pel Dr. Salvador Ventura cap del Grup de Plegament de Proteïnes i Malalties Conformacionals de l'Institut de Biotecnologia i de Biomedicina.

lamarato.jpgLlegir-ho tot...
 
  Esdeveniments recents:
Mapa del web Sobre el web Contactar

IBB - Campus Universitari - 08193 Bellaterra - Cerdanyola del VallŔs - Barcelona
Tel. 93 581 1233 / 93 581 3582

2008 Universitat Aut˛noma de Barcelona - Tots els drets reservats