Imatge home facultat
Notícies
El programa For Women in Science premia a Laura Masgrau PDF Print E-mail
Monday, 28 September 2015

La Dra. Laura Masgrau, investigadora i subdirectora de l’Institut de Biotecnologia i de Biomedicina (IBB) de la Universitat Autònoma de Barcelona, rep enguany una de les cinc borses d’investigació que es donen a Espanya dins del programa l’Oréal-UNESCO For women in science.

La borsa, de 15.000 euros, és un reconeixement a la trajectòria científica d’investigadores menors de 40 anys a qui ajuda finançant un projecte de recerca durant un any. L’entrega de les borses va tenir lloc el passat dimecres 23 de setembre a la seu central del CSIC (Madrid), en un acte en el què també es va presentar el manifest Cambiar las cifras, sota el lema “El mundo necesita ciencia, la ciencia necesita mujeres”. 

La Laura Masgrau treballa en l’àmbit de la Química Computacional i la Modelització Molecular. La seva recerca busca comprendre com funcionen els enzims i utilitzar aquest coneixement per guiar vies de modificació de la seva activitat (inhibició, biocatàlisi...). En els darrers anys, la Dra. Masgrau ha dirigit, dins del grup de Biologia Molecular Teòrica de l’IBB liderat pel Prof. Josep M. Lluch, una línia de recerca sobre els enzims responsables de la biosíntesis dels sucres complexes (glicoconjugats). És dins d’aquesta temàtica que neix el projecte presentat a la convocatòria l’Oréal-UNESCO. S’ explorarà la possibilitat d’inhibir l’acció de l’enzim ST6Gal-I, que s’ha relacionat amb la capacitat de generar metàstasis en càncer colorectal, com a via terapèutica complementària per disminuir l’alta taxa de recaigudes en aquest tipus de càncer. La idea és combinar el disseny computacional d’inhibidors amb l’ús de nanopartícules específiques per les cèl·lules diana, fet que ajudaria a reduir els possibles efectes secundaris. En aquesta segona part de projecte, la Dra. Masgrau compta amb l’ajuda i l’experiència en nanopartícules de dos grups de l’IBB: Immunologia Evolutiva i Nanobiotecnologia, liderats per la Dra. Nerea Roher i el Prof. Antoni Villaverde, respectivament.

 

    

 
Facebook de l'Institut de Biotecnologia i de Biomedicina PDF Print E-mail
Friday, 30 January 2015
Us convidem a que visiteu la nostra pàgina de facebook on trobareu informacions relacionades amb l'institut i notícies interessants.


descarga.png


https://www.facebook.com/pages/Institut-de-Biotecnologia-i-d
e-Biomedicina/925369820828703 
La Marató de TV3 financia un projecte liderat des de l'IBB PDF Print E-mail
Monday, 03 November 2014
A l'edició sobre malalties neurodegeneratives de La Marató de TV3 ha finançat un projecte liderat pel Dr. Salvador Ventura cap del Grup de Plegament de Proteïnes i Malalties Conformacionals de l'Institut de Biotecnologia i de Biomedicina.

lamarato.jpgRead more...
 
Membres del IBB investigan el diagnòstic precoç del Parkinson PDF Print E-mail
Wednesday, 09 July 2014

Els investigadors del Grup de Recerca de Plegament de Proteïnes i Malalties Conformacionals de l’Institut de Biotecnologia i Biomedicina formen part del projecte europeu Neuromed, per desenvolupar molécules i detectar biomarcadors d’aquesta patologia abans que el signes de neurodegeneració siguin evidents.

NeuromedG_1.jpg


 

Read more...
 
Premi pel Celifast - projecte amb participació de l’IBB PDF Print E-mail
Monday, 02 December 2013
photo.jpg

 L'equip, format pels investigadors María Isabel Pividori, Ona Illa i Jean-Didier Maréchal del Departament de Química,  i Jofre Ferrer de l’IBB han obtingut el segon lloc dins del Programa de Generació d'Idees del PRUAB.

El projecte Celifast, guardonat amb 1500€, descriu el desenvolupament d'un biosensor per al diagnòstic ràpid de la malaltia celíaca a partir d'una gota de sang. La tecnologia en la que es basa el dispositiu ja ha estat provada amb mostres clíniques i ha demostrat una sensibilitat del 100%. El seu gran avantatge és que ofereix resultats a temps real, presentant-se així com una alternativa ràpida i menys invasiva que les actuals proves d'intolerància al gluten. S'espera que la immediatesa del diagnòstic tingui un impacte particularment positiu pels més petits, ja que ajudaria a reduir el risc de possibles complicacions futures.


Mes informació: http://www.uab.es/servlet/Satellite/noticies-1243492979640.html
 
Tres Investigadors de l’IBB reben ajudes de la Marató TV3 PDF Print E-mail
Monday, 18 November 2013
marato1.jpg

El dimarts 13 de Novembre,  en una cerimònia al PRBB, la Marató de TV3 va donar més d'11 milions d’euros a 42 projectes de recerca en càncer, 19 dels quals són individuals i 23 de coordinats entre dos o tres centres de recerca. Es tracta de la major inversió en recerca i del major número de projectes finançats en una convocatòria en els 21 anys de la Marató TV3. Tres dels projectes que seran finançats  durant els propers tres anys (un individual i dos coordinats), són d’investigadors de l’IBB.


Read more...
 
Jornada de Nanomedicina: Obert Termini d'inscripcions i enviament de posters PDF Print E-mail
Friday, 26 July 2013
nanobio2013.jpg

Els investigadors Nerea Roher i Antoni Villaverde de IBB,  juntament amb el Campus d'Excel·lència Internacional de la UAB (UAB-CEI) estan organitzant una jornada sobre Nanomedicina en la qual participaran ponents internacionals i locals de prestigi internacional. El menjar i les pauses-cafè s'han organitzat de manera que es potenciï la interacció i el diàleg entre tots els participants. La jornada tindrà lloc el dia 8 d'Octubre a l'Hotel del Campus, i l'accés a la mateixa serà gratuït, encara que requereix d'una preinscripció prèvia.
Durant la tarda hi haurà una sessió de posters. Ja està obert el termini per a l'enviament dels abstracts (data límit del 15 de Setembre.)

És una oportunitat única per escoltar a investigadors locals i internacionals i interactuar amb ells. Us animem al fet que us inscrigueu i presenteu els vostres treballs. L'autor del *poster guanyador tindrà una invitació per assistir a la reunió a porta tancada que s'organitza conjuntament amb B-Debat i que té per tema la Nanomedicina: els seus reptes actuals i perspectives de futur.

Més informació sobre les jornades, la sessió de posters i inscripcions en:

http://www.uab.es/cei/workshop-nanomedicine2013/

 

 
Elaboren un gran catàleg genètic dels grans simis PDF Print E-mail
Thursday, 04 July 2013

4primates.jpgFruit d’una recerca internacional amb participació d’investigadores de la UAB i de l’IBB. Publicat a Nature, és un dels més complets i detallats elaborats fins ara entre les poblacions salvatges d’aquest grup de primats.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 Next > End >>

Results 1 - 8 of 11
  Recent events:
Mapa del web Sobre el web Contactar

IBB - Campus Universitari - 08193 Bellaterra - Cerdanyola del Vallès - Barcelona
Tel. 93 581 1233 / 93 581 3582

2008 Universitat Autònoma de Barcelona - Tots els drets reservats