Imatge home facultat
Notícies
Facebook de l'Institut de Biotecnologia i de Biomedicina PDF Print E-mail
Friday, 30 January 2015
Us convidem a que visiteu la nostra pàgina de facebook on trobareu informacions relacionades amb l'institut i notícies interessants.


descarga.png


https://www.facebook.com/pages/Institut-de-Biotecnologia-i-d
e-Biomedicina/925369820828703 
La Marató de TV3 financia un projecte liderat des de l'IBB PDF Print E-mail
Monday, 03 November 2014
A l'edició sobre malalties neurodegeneratives de La Marató de TV3 ha finançat un projecte liderat pel Dr. Salvador Ventura cap del Grup de Plegament de Proteïnes i Malalties Conformacionals de l'Institut de Biotecnologia i de Biomedicina.

lamarato.jpgRead more...
 
Membres del IBB investigan el diagnòstic precoç del Parkinson PDF Print E-mail
Wednesday, 09 July 2014

Els investigadors del Grup de Recerca de Plegament de Proteïnes i Malalties Conformacionals de l’Institut de Biotecnologia i Biomedicina formen part del projecte europeu Neuromed, per desenvolupar molécules i detectar biomarcadors d’aquesta patologia abans que el signes de neurodegeneració siguin evidents.

NeuromedG_1.jpg


 

Read more...
 
Premi pel Celifast - projecte amb participació de l’IBB PDF Print E-mail
Monday, 02 December 2013
photo.jpg

 L'equip, format pels investigadors María Isabel Pividori, Ona Illa i Jean-Didier Maréchal del Departament de Química,  i Jofre Ferrer de l’IBB han obtingut el segon lloc dins del Programa de Generació d'Idees del PRUAB.

El projecte Celifast, guardonat amb 1500€, descriu el desenvolupament d'un biosensor per al diagnòstic ràpid de la malaltia celíaca a partir d'una gota de sang. La tecnologia en la que es basa el dispositiu ja ha estat provada amb mostres clíniques i ha demostrat una sensibilitat del 100%. El seu gran avantatge és que ofereix resultats a temps real, presentant-se així com una alternativa ràpida i menys invasiva que les actuals proves d'intolerància al gluten. S'espera que la immediatesa del diagnòstic tingui un impacte particularment positiu pels més petits, ja que ajudaria a reduir el risc de possibles complicacions futures.


Mes informació: http://www.uab.es/servlet/Satellite/noticies-1243492979640.html
 
Tres Investigadors de l’IBB reben ajudes de la Marató TV3 PDF Print E-mail
Monday, 18 November 2013
marato1.jpg

El dimarts 13 de Novembre,  en una cerimònia al PRBB, la Marató de TV3 va donar més d'11 milions d’euros a 42 projectes de recerca en càncer, 19 dels quals són individuals i 23 de coordinats entre dos o tres centres de recerca. Es tracta de la major inversió en recerca i del major número de projectes finançats en una convocatòria en els 21 anys de la Marató TV3. Tres dels projectes que seran finançats  durant els propers tres anys (un individual i dos coordinats), són d’investigadors de l’IBB.


Read more...
 
Jornada de Nanomedicina: Obert Termini d'inscripcions i enviament de posters PDF Print E-mail
Friday, 26 July 2013
nanobio2013.jpg

Els investigadors Nerea Roher i Antoni Villaverde de IBB,  juntament amb el Campus d'Excel·lència Internacional de la UAB (UAB-CEI) estan organitzant una jornada sobre Nanomedicina en la qual participaran ponents internacionals i locals de prestigi internacional. El menjar i les pauses-cafè s'han organitzat de manera que es potenciï la interacció i el diàleg entre tots els participants. La jornada tindrà lloc el dia 8 d'Octubre a l'Hotel del Campus, i l'accés a la mateixa serà gratuït, encara que requereix d'una preinscripció prèvia.
Durant la tarda hi haurà una sessió de posters. Ja està obert el termini per a l'enviament dels abstracts (data límit del 15 de Setembre.)

És una oportunitat única per escoltar a investigadors locals i internacionals i interactuar amb ells. Us animem al fet que us inscrigueu i presenteu els vostres treballs. L'autor del *poster guanyador tindrà una invitació per assistir a la reunió a porta tancada que s'organitza conjuntament amb B-Debat i que té per tema la Nanomedicina: els seus reptes actuals i perspectives de futur.

Més informació sobre les jornades, la sessió de posters i inscripcions en:

http://www.uab.es/cei/workshop-nanomedicine2013/

 

 
Elaboren un gran catàleg genètic dels grans simis PDF Print E-mail
Thursday, 04 July 2013

4primates.jpgFruit d’una recerca internacional amb participació d’investigadores de la UAB i de l’IBB. Publicat a Nature, és un dels més complets i detallats elaborats fins ara entre les poblacions salvatges d’aquest grup de primats.

Read more...
 
B-Debate sobre Nanotecnologia en Salut – event co-organizat per l’IBB i l’ICN PDF Print E-mail
Tuesday, 18 June 2013

b-debate.jpg

Els investigadors Nerea Roher i Antonio Villaverde  de l‘Institut de Biotecnologia  i de Biomedicina (IBB) i Victor Puntes de l’Institut Català de Nanotecnologia (ICN), han rebut finançament per la proposta presentada a B-Debate (convocatòria 2013) per organitzar una reunió d’experts internacionals en Nanomedicina. “Nanotecnologies en Salut: Reptes Actuals i Perspectives de Futur” tindrà lloc el 9-11 d’Octubre a CosmoCaixa. El dia abans (8 d'Octubre) tindrà lloc al Hotel Campus una jornada oberta dirigida a tots els estudiants i als investigadors que tinguin interès en sapiguer més sobre aquest tema.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 Next > End >>

Results 1 - 8 of 10
  Recent events:
Mapa del web Sobre el web Contactar

IBB - Campus Universitari - 08193 Bellaterra - Cerdanyola del Vallès - Barcelona
Tel. 93 581 1233 / 93 581 3582

2008 Universitat Autònoma de Barcelona - Tots els drets reservats